DEğIL HAKKıNDA DETAYLAR BILINEN YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın merdiveni kapısı

Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın merdiveni kapısı

Blog Article

Yangın merdiveni, müstacel durumlarda güvenli bir şekilde binadan tahliye tedarik etmek sinein kullanılan yaşamsal bir emniyet tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse mesken olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Her devran hür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir kayıt, mobilya yahut gayrı bir ket bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının şayeste standartlara ve yönetmeliklere elverişli olup olmadığını tespit etmek dâhilin etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte tek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına destelı olmakla birlikte oldukça geniş üretilir. İnsanların panik takkadak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu hava can kaybı olmaması için önemlidir.

Merdiven Kapı Koskocamanliği: Huzurevleri, hastaneler ve kamu binalarında yangın merdiveni kapı genişliği 120 cm’den ancak olmamalıdır.

Damarı bozuk takdirde hem muhtevaerideki insanoğlunun hem de ürkü halinde kucakeriye geçmiş giren insanın sevimliının tehlikeye atılması üzere bir pozisyon kelam konusu olmaktadır.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha mualla mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin birebir destur olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Bu baplar, yangın merdiveni tırı vırıluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emniyetli bir şekilde hariçarı çıkmasını esenlar.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Örneğin, Yangın kapısı yangın merdiveni kapılarının belirli bir yalın dayanımı süresine sahip olması yahut yangın esnasında kötü intikalini engellemesi gibi standartlara elverişli olmaları gerekmektedir.

Bina dışı yangın merdivenleri, ekseri binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve emniyetliği yağdırmak muhtevain titizlikle tasarlanır.

Maşer ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kavramak bağırsakin tıklayın.

Report this page